Pics by Petri

HET VERHAAL VAN PICS BY PETRI
Kelly, de eigenaresse van Pics bij Petri wilde heel graag starten maar bleef hangen op haar visuele uitstraling. Ze had veel goede ideeën maar zij zocht nog een partner om deze samen te brengen tot een geheel.

INSIGHT:
Een foto vertelt een eigen verhaal. Ze vangen een moment, een intimiteit en leggen de tijd een beetje stil. Elke fotograaf heeft zijn of haar handtekening/eigen stijl. De stijl van Kelly is zacht, echt, natuurlijk, zonder te veel opsmuk. De nieuwe huisstijl moest de foto’s dan ook ondersteunen/versterken en niet overheersen.

IDEE:
Alle communicatie begint bij de basis: het logo. Er was al een goede basis aanwezig, dus ik heb alleen elementen aangescherpt. De klant wilde graag gebruik maken van een geschreven font. Omdat authenticiteit voorop staat bij het product van Pics by Petri, heb ik het handschrift van de eigenaresse gebruikt. Ze levert immers een persoonlijk product af.

Naast het logo, wilde ze ook graag een illustratie gebaseerd op zichzelf. Gebaseerd op fashion illustraties heb ik een ‘karakter’ geïllustreerd, waar ik gebruik heb gemaakt van enkele kenmerken waaraan je Kelly herkent. Het gekozen kleurenpalet hebben we gebaseerd op verschillende foto’s die Pics van Petri heeft gemaakt. De omlijsting kadert de foto in, maar overheerst niet.

Illustratie/design/advies: Astara Bakker

Voor kleine, startende ondernemers hanteer ik pakketprijzen. Voor meer informatie mail naar astara@astarabakker.nl