Het Bijdehandje

HET VERHAAL VAN ‘HET BIJDEHANDJE’:
Bibliotheken krijgen steeds meer een sociale functie in hun wijk. Samen met ‘ouderen in de wijk’ willen zij ouderen motiveren en inspireren om deel te nemen aan activiteiten en te werken aan hun persoonlijke competenties. De partijen waren op zoek naar een creatieve invulling hiervan. 

INSIGHT:
Ouderen kunnen langer zelfstandig wonen/leven als zij bij de tijd blijven. Door dingen te leren als internet bankieren, deel te nemen aan sociale activiteiten blijven zij een langer ‘bijdehand’.

IDEE:
Ik ben gestart met een brainstorm met de deelnemende partijen. Na deze brainstorm heb ik de input verzameld en een debrief geschreven aan de hand van deze debrief hebben we  ‘Het bijdehandje’ in het leven geroepen. Een boekje waar je alles in kan noteren wat je niet wilt vergeten, waar je jouw competenties in kunt bijhouden en de zegeltjes sparen die je krijgt als je hebt deelgenomen aan een activiteit. We vonden het belangrijk dat het boekje een positieve uitstraling had. Vooral niet belerend maar motiverend. In design en illustratie wilde we het hedendaags houden maar wel een knipoog naar het verleden maken. Dit hebben we gedaan door middel van ‘vintage’ kleurgebruik en de illustratie stijl simpel maar vrolijk houden.